Czas pandemii jest niewątpliwie takim, który wyniósł branżę restauracyjną na inny poziom.
Te z nich, które zdecydowały się na stworzenie oferty dań na wynos, cieszą się dziś dużą popularnością i są coraz częściej wybierane przez stęsknionych za restauracjami klientów. Opakowania obiadowe to takie, w których sprzedawane mogą być zestawy obiadowe, sałatki, czy pojedyncze mniejsze opakowania na przykład na sos. Te ekologiczne najczęściej wykonane są z trzciny cukrowej i sprawdzą się do dań ciepłych i zimnych. Jest to świetny pomysł na zastąpienie często występowanych opakowań styropianowych czy plastikowych. Serwując dania w ekologicznych produktach, wiemy, że klienci to docenią, ponieważ w dzisiejszych czasach coraz bardziej zwracamy uwagę na to, z jakich materiałów jednorazowych korzystamy.
Dobre opakowania dla dań obiadowych
Dobre opakowanie to takie, dzięki któremu danie będzie dowiezione do nas w stanie niezmieniającym jego smaku i wyglądu. Estetyczne wykonanie i fakt, że są ekologiczne, na pewno będzie dodatkowym atutem dla naszej oferty dań na wynos czy na dowóz. Takie pojemniki są biodegradowalne i nadają się do kompostowania. Wybierając wśród bogatej oferty sklepów, możemy zaopatrzyć się w takie z łączonym lub oddzielnym wieczkiem. Wieczko może być przezroczyste lub nie, lub możemy kupić pojemniki, które są do zgrzewu z folią plastikową lub z jej naturalną i biodegradowalną odmianą PLA, czyli tworzywem przypominającym plastik, ale wykonanym z mączki kukurydzianej. Opakowania takie są odpowiednie do używania w kuchence mikrofalowej oraz zamrażania. Fachowa obsługa sklepu opakowania obiadowe doradzi nam, jakie opakowania na wynos powinniśmy zamówić, aby zjednać sobie klientów oraz dowieźć nasze potrawy w jak najlepszym stanie.